Om

 

MINNAS HANTVERK

&

DESIGN

 

Old traditions – New concepts

 

 

"Med pärlor och skinn efter gamla mönster".

 

Med inspiration från bl.a. våra folk- och sockendräkter och de Samiska tenntrådsarmbanden har vi gjort en serie armband,

MEN på vårt sätt.

Mönstren har vi hämtat från olika dräktdelar till både de kvinnliga och manliga dräkterna samt andra gamla textilier som finns bevarade på våra hembygdsgårdar, i privat ägo samt på Digitalt Museum som är en guldgruva.

Har just DU något unikt band eller annan gammal mönstrad textil som Du vill ha dokumenterad i ett armband just för Dig, hör då av Dig så fixar vi det.

När vi ibland deltar på marknader och säljer våra produkter så är sortimentet inte fullt representerat och vi ber dig att ha förståelse för detta. Vi har idag ca. 100 olika mönster på våra armband och då tillverkningen sker helt för hand och varje armband finns i olika längder så är det ett omöjligt projekt att försöka att ha alla med på plats. Därför så sker det mesta på beställning då vi alla har olika mått på runt våra handleder och naturligtvis försöker vi lösa allt på bästa sätt.

 

Tänk på att det ibland kan vara svårt att återge de rätta färgerna med kameran och datorn.

 

MINNAS HANTVERK & DESIGN är vår hobby och vi uppdaterar sidan så snart vi gjort något nytt. Vi tillverkar sånt som vi tycker är roligt att göra och därför blir sortimentet ibland mycket varierande.

 

På Facebook heter vi MINNAS HANTVERK & DESIGN, likaså på Instagram så följ oss gärna där för de senaste nyheterna.

 

VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED OSS!

 

Iris Hörnström Jonth           Mats Jonth

 

Innehar F-skattsedel och är momsregistrerad!